Weet u

Weet u …
Dat wij leuke oude beelden van Kraantje Lek uit 1956 hebben. (Met dank aan de familie Huizinga)

Weet u …
Dat Kraantje Lek op woensdag gesloten is.

Weet u …
Al sinds 1542 , dus  475 jaar , staat aan de voet van het duin ” De Blinkert” deze kleine herberg die een rustpunt was voor de vissers uit Zandvoort op weg naar de stad ;die lafenis bood aan de troepen van het Bataafse leger dat rond 1803 twee legerkampen had opgeslagen bij Kraantje Lek ; en die nog steeds een trefpunt is voor zowel de dorstige wandelaar als de fijnproever. En hoe U ook van de gastvrijheid geniet , altijd bespeurt U de oude historie in elk detail van Kraantje Lek.

Weet u …
Dat de omgeving van Kraantje Lek zich uitstekend leent voor wandeltochten. Vlakbij liggen de landgoederen Koningshof en Elswout , ook wandelgebied Middenduin is vanaf Kraantje Lek bereikbaar. Deze zijn allen een bezoek meer dan waard.

Weet u …
Dat er bij Kraantje Lek ook fietsroutes verkrijgbaar zijn.

Weet u …
Dat brandnetelsoep het bloed zuivert.

Weet u …
Dat er verschillende mogelijkheden zijn om een gezellig feest te vieren in Kraantje Lek? Een diner-buffet met een ruime keuze aan gerechten. A La Carte (niet op zondagmiddag). Een grillmenu , gezellig informeel en ook in het Tuighuis mogelijk. Een lunch brunch of pannenkoeken buffet.

Weet u…
Dat er meer dan 50 parkeerplaatsen zijn waar u niet hoeft te betalen. Kraantje Lek dat is even lekker uit gaan.

Weet u…
Dat Kraantje lek ook op verschillende sites op internet te vinden is.

B.V.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kraantje_lek
http://members.home.nl/mtettero/Tetterode.htm