Thuis

Kraantje Lek, Kraantje Lekker, Kraantje Lekkerst

KRAANTJE LEK IS VERKOCHT. LEES HIER DE BRIEF.

DUINLUSTWEG 22
2051 AB OVERVEEN
023-5241266

OPEN VAN DONDERDAG t/m DINSDAG.

Vanaf 11.00 uur geopend.

WOENSDAG GESLOTEN.

Gaarne telefonisch contact opnemen of er plaats is, of telefonisch reserveren. Via de mail reserveren is niet mogelijk omdat er niet de hele dag iemand op kantoor is, we proberen wel binnen 2 dagen te reageren op Uw mail !!

Weet u  dat kraantje lek in 1542 is gebouwd en dat het is begonnen als herberg Rockaers , het is toen genoemd naar het plaatsje Rockaers, wat nu Overveen is, gemeente Bloemendaal. De witte herberg en de holle boom, al meer dan vier eeuwen smaakmakend en spraakmakend in beeld aan de voet van het duin ‘de Blinkert’. Een historische pleisterplaats voor gasten van verschillende pluimage: zoals de Franse garnizoenen aan het begin van de negentiende eeuw. Of nog vroeger, Frans Hals, die in 1623 in de Jaghtcamer het portret Jonker Ramp en zijn matres schilderde.


Ook nu is de sfeer nog te proeven, in het houten interieur bijvoorbeeld, dat nog nadrukkelijk de sporen van de oude historie draagt  en waar de menukaart de seizoenen  met vele specialiteiten smaakvol gestalte geeft.